Bűnszövetkezetet lepleztek le: Az elmúlt évek legnagyobb kerékpárlopása BalatonalmádibanRendőrségi hírek 

Bűnszövetkezetet lepleztek le: Az elmúlt évek legnagyobb kerékpárlopása Balatonalmádiban

A Balatonalmádi rendőrök a határon túlra is kiterjesztették a nyomozást, miután egy budapesti lakos 2024. április 11-én bejelentette, hogy balatonfűzfői nyaralójának tárolójából elloptak két kerékpárt, összesen több mint félmillió forint értékben. Ezt követően a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozást indított, és április folyamán több bejelentés érkezett, hogy Balatonfűzfőn is nagy értékű bicikliket loptak.

Siófokon hasonló bűncselekmények történtek, ahol társasházak tárolóiból loptak el kerékpárokat. A rendőrség gyanúja szerint ezek a lopások egy közös tettescsoportra utaltak. Az alapos adatgyűjtés során a nyomozók a 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nőt azonosították, akit május 6-án Siófokon fogtak el, amint egy társasház garázsából távozott, tele lopott értékekkel. Kiderült, hogy nem egyedül cselekedett; a 41 éves férfi, aki segédkezett neki, május 8-án Budapesten került rendőrkézre.

A nyomozók az orgazdát is azonosították, aki a kerékpárokat a piaci ár töredékéért vásárolta meg, majd továbbadta azokat. A 48 éves budapesti férfit május 7-én fogták el, és a házában végzett kutatás során közel 300 kerékpárt találtak, több millió forint értékben. A lopott kerékpárok egy részét már visszaadták a tulajdonosaiknak, míg a további kerékpárok azonosítása jelenleg is folyamatban van.

A nyomozás során felmerült, hogy az orgazdától lefoglalt kerékpárok egy része Ausztriából származik. A magyar és osztrák nyomozók közötti együttműködés eredményeként az osztrák kollégák további 39 darab, Ausztriából ellopott kerékpárt azonosítottak.

A rendőrök mindhárom tettest előállították és őrizetbe vették. A nyomozó hatóság kezdeményezte a letartóztatásukat, mivel megalapozott gyanú merült fel velük szemben, hogy nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen követték el a lopásokat.

Továbbá, a nyomozás során július 25-én a rendőrök elfogtak egy 49 éves budapesti férfit is, aki szintén kerékpárlopásokból élt. Kihallgatását követően letartóztatására is sor került.

A kerékpárok tulajdonosainak azonosítása érdekében a magyar rendőrök és az osztrák hatóságok közötti egyeztetések még 2024. október 9-én zajlottak a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

https://photos.app.goo.gl/v4m8YZTmmtx7btQP9

 

 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks